Wie ben ik?

Mijn naam is Latif Marcel Wooter, geboren op 22 maart in het jaar 1981 te Amsterdam. Momenteel ben ik als hoofdtrainer van de zaterdagafdeling actief bij CTO ’70 te Duivendrecht. Daarnaast ben ik fulltime docent op een ROC in Amsterdam.

Mijn trainerscarrière begon bij de Amsterdamse voetbalvereniging Zeeburgia. Ik kreeg de verantwoordelijkheid over de O19-2 van Zeeburgia die op dat moment uitkwam in de eerste klasse zondag. In het eerste seizoen eindigde ik met een rugtas vol nieuwe ervaringen op een zesde plek. In het tweede seizoen pakten we een periodetitel die recht gaf op het spelen van promotiewedstrijden en eindigden wij op de derde plek.

De afgelopen jaar heb ik veel jonge talenten zien afhaken. Ik heb ze niet alleen hun droom op zien geven, maar ook hetgeen waar zij het meeste plezier aan beleefden.

Ik wijt het bovenstaande aan een gebrek aan goede begeleiding. het valt me op dat jongeren steeds vroeger op zichzelf aangewezen zijn en dat zij niet altijd om kunnen gaan met de verantwoordelijkheid die het volwassen worden met zich meebrengt.

Door dit gegeven gaan de grootste talenten verloren.